Sunday, January 31, 2010

Sedingin salju~

tghari ahad yg sunyi...
lepas g bank, on da way balik....
melalui jalan yg bersalji...
hati teringin pula nk berjalan kt atas salji yg lembut walaupun ada kawasan yg dah dibersihkan utk pejalan kaki...
baju yg aku pakai xtebal...seluar pn pakai seluar nipis je...
bersarungkan boot...aku terus melangkah menuju istana lama...
mmg xde dlm rancangan nk berjalan-jalan...tp tindakan spontan aje...
mungkin sbb aku dah biasa cuaca sejuk...jd pakai xtebal pn rase selesa aje...
seronok layan diri sendiri...
rasa tenang...damai...aman...
ciptaan-Nya ni mmg menakjubkan...subhanallah~ maha suci-Mu ya Allah~
walaupun sebentar saja aku berjalan dan patah balik ID, ketenangan tu Allah je tahu...
sedingin salju...mendamaikan...

Friday, January 15, 2010

Bengang~

ada satu persoalan dlm minda aku ni...
aku tau aku ego...
aku tau kalo aku xsuke seseorg...
susah aku nk tukar jd neutral sekurang2nye...
tp aku tau dlu 'die' suke tngking n ckp kasar dgn aku...
die suke suruh2 aku n gunekan aku...
depan org die suke peluk2 aku... tp belakang2 ckp kasar ngn aku...
die slalu demotivate aku...
cakap benda2 yg buat aku down n rase rendah diri...
dari aku sabar n xkisah...
lama2 sabar jd hatred dlm diri aku...
ade dekat ngn die pn aku rase nk xselesa...
walaupun xbckp sepatah ape pn dgn die...
aku jd muak...
aku jd jemu...
aku jd jelek dengan die...
sbb aku tau 'topeng' die...
sekarang kalo nmpak die pn aku jd xsuke...
apetah lg dengar die bcakap...
suare pn aku xsuke dengar...
ntahla...
aku tau xbagus...
tp aku xpandai bpura2 mcm die...
depan2 org peluk2 aku...
ckp manis2...
nmpak mcm die angel...
padahal...
aku xdela benci die...
tp bile die blok aku dekat facebook...
aku sedar mmg die pakai topeng!
Ya Allah, apa salahku...
bukan aku nk sgt pn tgk die...
xpayah la smpai nk blok2 aku...
kalo aku wat benda sama...
aku macam die lah...
aku xnk jd cm2...
Kau kuatkan benteng kesabaran hamba-Mu ini ya Allah...
bersihkanlah hatiku ya Allah...
berjayakan lah aku mendapat segulung ijazah dari University of Karlsruhe (KIT) ini...
Luluskanlah aku dlm semua mata pelajaran yg aku akan ambil exam ini ya Allah...
permudahkanlah jalanku menuju kejayaan dlm pelajaran dan hidupku ya Allah...
hanya kepada-Mu aku memohon...
hanya Kau yg Maha penyayang dan berkuasa...
amin~

Thursday, January 7, 2010

17 Dec 2009 until 4 Jan 2010 in London













Penat sungguh bercuti kali nih...huhuhu~

I'd so much experienced and fun during my winter holidays in London with Ain and Nurul... during the 1st few days i spend my nite at mama Tim's house...mama n mak layan mcm anak sendiri... go to Romford market...winter wonderland with Ain, mama Tim n adik Mira...went to Oxford Street with Ain on the 1st day... then we go back to Ain's house at Elm Park, east London...following Ain to her part time working place called 'Bonda' restaurant in Paddington, went to Porstsmouth with Ain n Nurul...there we met Rahim n Hasni, Nurul's friend... went to Arsenal Stadium with Ain n buy wind breaker jacket...i bought lots of stuff in London n my bag exceeds limits...hahaha...lucky they didnt ask me to pay... alhamdulillah...

Thanks a lot to Ain and Nurul for ur special treat...love u guys =)