Friday, January 15, 2010

Bengang~

ada satu persoalan dlm minda aku ni...
aku tau aku ego...
aku tau kalo aku xsuke seseorg...
susah aku nk tukar jd neutral sekurang2nye...
tp aku tau dlu 'die' suke tngking n ckp kasar dgn aku...
die suke suruh2 aku n gunekan aku...
depan org die suke peluk2 aku... tp belakang2 ckp kasar ngn aku...
die slalu demotivate aku...
cakap benda2 yg buat aku down n rase rendah diri...
dari aku sabar n xkisah...
lama2 sabar jd hatred dlm diri aku...
ade dekat ngn die pn aku rase nk xselesa...
walaupun xbckp sepatah ape pn dgn die...
aku jd muak...
aku jd jemu...
aku jd jelek dengan die...
sbb aku tau 'topeng' die...
sekarang kalo nmpak die pn aku jd xsuke...
apetah lg dengar die bcakap...
suare pn aku xsuke dengar...
ntahla...
aku tau xbagus...
tp aku xpandai bpura2 mcm die...
depan2 org peluk2 aku...
ckp manis2...
nmpak mcm die angel...
padahal...
aku xdela benci die...
tp bile die blok aku dekat facebook...
aku sedar mmg die pakai topeng!
Ya Allah, apa salahku...
bukan aku nk sgt pn tgk die...
xpayah la smpai nk blok2 aku...
kalo aku wat benda sama...
aku macam die lah...
aku xnk jd cm2...
Kau kuatkan benteng kesabaran hamba-Mu ini ya Allah...
bersihkanlah hatiku ya Allah...
berjayakan lah aku mendapat segulung ijazah dari University of Karlsruhe (KIT) ini...
Luluskanlah aku dlm semua mata pelajaran yg aku akan ambil exam ini ya Allah...
permudahkanlah jalanku menuju kejayaan dlm pelajaran dan hidupku ya Allah...
hanya kepada-Mu aku memohon...
hanya Kau yg Maha penyayang dan berkuasa...
amin~

2 comments:

  1. sabar qisth...
    tp die tu sape??

    ReplyDelete
  2. name adalah rahsie...thanks a lot dear =) u'll always be my best buddy ever =)

    ReplyDelete