Monday, May 31, 2010

Ingolstadt 25-27 May 2010

Alhamdulillah...syukur kehadrat Ilahi...our excursion completed with ton's of new memory ^_^ wink wink =)

First day:

First, we went to BMW factory in Regensburg... having a tour in the production area from A-Z...very organized and enjoyable...its just their policy...we cannot take out pic there...how sad...=(...didn't even get to buy souvenir because the shop close 1/2 an hour before we arrive...hurm... then we go to Ingolstadt where me n izah have to stay in the other hotel...not the same with fang...huhuhu...Some unwanted incident happen while i went to the toilet...hurm...not my fault...but actually im piss as well...its just i control my anger..keep it on ice...huhuhu...then mirsini brought us to the festival..by foot...

Second day:

We went to the Ingolstadt village...shopping!!!i bought 2 pairs of shoes...for my ibu n me =) just diff colour but the design are the same...huhuhu...and one watch for my besfren's birthday...syamsul anwar...i dun wanna show him first because i dun wanna hear him complain...hahaha... Then we went to canoeing center...me,izah,fizah and fang...the 4 of us in one canoe...lucky us...we didn't turn over...but after the second stream...we decide to go at the side and put out the water ...so fun+hurting my whole body=result was satisfaction!!! ngeeee... at night we went again to the festival =)

Third day:

The last one we went to Audi Factory...not as organized as BMW but more equipment...then we go back to KA....such a nice+beautiful experience!!!! tiresome but simply awesome!


i already download picture in my facebook =)

Monday, May 24, 2010

Hari Kelahiranku 24th May 1986-2010

























“berikut adalah gambr2 kek 1st round n second round serta kenangan yg aku simpan.huhuhu...”

Alhamdulillah...syukur ke hadrat Ilahi...dah 24 tahun genap aku melihat dunia =) keizinan-Mu utk aku terus menghirup oksigen...dan menyempurnakan tugasku sebagai salah seorg hamba-Mu di muka bumi ini...

thanks a lot to izah n fang for making me a unique n wonderful biscuit raspberry chocolate chip cake last nite =) and in the afternoon...i made another cake but its chocolate moist cake ^_^ i made 3 rounds...

1st round finished by me,fang,izah,fizah,zayed, thomas n ankit =)

2nd round were cup cakes

3rd round is for our trip 2 ingolstadt on 25th may 2010...hehehe...for my frenz

1st song from acul, 2nd song from ibu, 3rd song from arul ( 3 times =P ) kes dera =P

thank you to all warm wishes through facebook, phone, and live wishes =) its really an awesome wishes from all of people who know me =D

Sunday, May 23, 2010

kepenatan semalam x habis lagi....

semalam, hari sabtu 22 Mei 2010, aku, fang, izah n fizah keluar ke Ettlinger Tor, Kardtstadt dan Post Gallarie... Setelah abes tuisyen math dari kul 10-12 tghari ngn Thilo...(penat gile perah otak...tp harap2 duit yg aku keluarkan utk tuisyen berbaloi...amin...insyaAllah) kami panaskan lauk dinner semalam...semalam jumaat tur aku masak...n aku buat tomyam campur...buat 4 pot...2 pot pedas n 2 pot 'kiddie meal' khas utk fizah yg xmkn pedas...bahan2nye:

bahan2 utk isi:
daging,sotong,udang,ketam,lala,cendawan,tomato dan daun seleri ngn batang die skali

perencah:
gangal (aku xtau name melayu die ape...huhuhu)
halia (potog besar2 n ketuk...sedap...aku sgt suke..ibu yg ajar aku suke mkn halia =P)
bawang putih
bawang merah (priority...kesukaan aku =P)
cili padi
daun limau purut
serai
jus lemon
asam jawa
perencah tomyam instant utk bg rase kuat.hehehe...
bihun putih or nasi putih

cara masak:
sesuke hati aku je...hahaha...

hasilnye: kami semua berpuas hati dan makan xberenti...huhuhu...tomyam nih request dari fang n zayed...sbb aku penah buat sebelum ni n diorg kate sedap so kami buat lg...senang keje aku...n tekak pun selesa mkn makanan asian. alhamdulillah...syukur pada Allah... bg thomas rasa semangkuk...merah padam muke die =P (kejahatan berleluasa) sebab yg ari2 die mkn 2 mangkuk...yg kalini semangkuk je sbb bihun abes.hahaha..padan muke =P

berbalik pada semalam ari sabtu, lepas makan tengahari (menghabiskan round kedua tomyam) kami berempat ke Etlinger Tor niat hati membeli baju baru...aku terpaksa beli baju baru gak memandangkan baju yg da koyak rata2...rase daif sgt pulak...n seluar byk xmuat sbb peningkatan berat badan...haish... 5 jam berjalan keliling bandar membeli barang...mujur tmpt tinggal aku mmg 5minit je dr sume shopping complex...aku dpt la beli baju2 n seluar...beli yg murah sudah..huhuhu...sbb nk simpan duit pakai balik msia shopping nnt...ngehheheh...

xdelah...aku ade budget...kalo boleh aku nk beli laptop baru...bkn ngada2...tp laptop aku ni aku kena tukar utk buat design...xsesuai....lambat...hang je kejenye...da lamela katekan...

Saturday, May 8, 2010

Selamat Hari Ibu...

Selamat hari ibu... terutama skali kepada ibu aku puan Roslah Binti Ali, u r my everything =) aku da wish tadi dah kol ibu pukul 12 mlm waktu msia...kire2 kul 6ptg waktu cn... lame la borak...(mmg da jd adat xkan dpt ckp sekejap pny...ade je cite) dari pasal kucing2, itik, kambing, ayam2, keadaan semasa... mendengar luahan hati ibu...smpaila pasal arguing aku amik tiket balik...hahaha...i just miss her so much...miss her nagging....especially..ngeh ngeh ngeh...

Selamat hari ibu kpd mama puan Ruzifah Binti Ali, kesudianmu melahirkanku amat aku hargai =)terima kasih kerana beri aku peluang melihat dunia dan memberi aku kpd ibu yg amat aku cintai =) td kol mama gak wish kt mama...dgr mama cite misteri kehilangan abg.hahaha...

dua ibu yg amat penting dlm idup aku...kalo xde salah satu...mmg aku xde kt dunia ni =)

selamat hari ibu kepada kakak aku puan rubiatun adawiah binti ali a.k.a puan Ruby ...aku nak kol tp hp die da damage kena masuk dlm kuah n kena baling ngn bos kecil mohd raif rayyan... kakak pn mcm ibu gak kt aku sbb dr aku baby kakak yg tlg ibu jg aku =) that is why i love my ibu n kakak so much...cam pasir kt pantai...walaupun xberkilau tapi xterkira banyaknye...org slalu kate permata tu berharga...tp bagi aku...pasir lagi berharga...pasir boleh buat umah =)lg fungsinya besar...

jasa dan pengorbanan ibu...xterkira...xmampu utk dibayar dgn wang ringgit...harapanku semoga Allah s.w.t sntiasa permudahkan segala urusan kite semua dan melimpahkan rahmat dan hidayah-Nya kpd kte...dan menempatkan kita semua dlm golongan hamba-Nya yg soleh...ameen~

selamat hari ibu kpd semua ibu2 di dunia =)